Stuur ons een mail info@brabantatwork.com
Telefoon 06 1443 2958

Werkwijze

Onze werkwijze bestaat kort gezegd uit vier fases:

  • Intakefase
  • Orientatiefase
  • Bemiddelingsfase
  • Plaatsingsfase

Intake

Elk traject is uniek en persoonlijk. Wij houden van open en eerlijke communicatie en vinden een wederzijdse klik tussen de klant en de coach ontzettend belangrijk. Dit is namelijk vaak cruciaal voor een succesvol re-integratietraject. We starten dus altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dit kennismakingsgesprek vindt bij voorkeur plaats in de eigen vertrouwde omgeving van de klant maar het kan natuurlijk ook op één van onze spreekuurlocaties in de regio Zuidoost-Brabant of Noordoost-Brabant. De eerste gesprekken zijn er vooral op gericht om elkaar beter te leren kennen.

Zo komen de opleidingsachtergrond, de werkervaring, de sociale achtergrond en de eventuele beperkingen ter sprake. We proberen de (resterende) mogelijkheden van de klant in kaart te brengen. Indien er een wederzijdse klik is, stellen we samen een re-integratieplan op.

Orientatiefase

Tijdens de oriëntatiefase proberen we de kwaliteiten en aandachtspunten van de klant in kaart te brengen. We onderzoeken de persoonlijke mogelijkheden op de arbeidsmarkt en proberen daarbij zoveel mogelijk rekening te houden met zijn wensen en ideeën. We proberen een beter inzicht te krijgen in de wensen, vaardigheden, kennis en kwaliteiten van de klant zodat deze gemotiveerd op zoek kan naar een geschikte baan.

Bemiddeling

Tijdens de bemiddelingsfase wordt de aandacht gericht op het vergroten van de vaardigheden die nodig zijn om een nieuwe functie op de arbeidsmarkt te kunnen vinden. De klant wordt door ons intensief begeleid bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Omdat we al jaren in de regio Zuidoost-Brabant en Noordoost-Brabant werkzaam zijn, hebben we een groot netwerk van werkgevers opgebouwd en zijn we goed op de hoogte van de sociale kaart.

We willen ervoor zorgen dat het gehele traject door één persoon wordt begeleid.
We evalueren samen je inspanningen en het resultaat en hopen dat je na dit werkfit traject klaar bent voor een passende betaalde baan!

Plaatsing

De coach zal de klant begeleiden tot de plaatsing een feit is. Hierbij kan gedacht worden aan evaluatiegesprekken op de werkplek en het informeren van de nieuwe werkgever over de mogelijkheden van betrokkene.